VII. Székelyföldért Teremlabdarúgó Torna

2016. december 3–4., Székelyudvarhely


VERSENYKIÍRÁS

szekelyfoldert_focitorna

A sportesemény szervezői

A versenysorozat főszervezője a Nemzetstratégiai Kutatóintézet,társszervezője a Skelyföldért Társaság.

Célja

A Kárpát-medence magyarsága együvé tartozásának erősítése és Székelyföld autonómia-törekvéseinek támogatása egy olyan rendezvény keretében, amely – maradandó sport- és közösségi élményeken keresztül – a nemzet határokon átívelő újraegyesítését szolgálja.

Kiírás

A december 3-án, szombaton egész nap és 4-én, vasárnap délutánig a Kárpát-haza Labdarúgó Torna égisze alatt lebonyolítandó VII. Székelyföldért Teremlabdarúgó Torna keretében a hagyományoknak megfelelően két trófea kerül kiírásra:

a Székelyföldért Kupa, amelyért a negyven év felettiek (az 1976-ban és azt megelőzően születettek) szállhatnak harcba; valamint
az Autonómia Kupa, a tizennyolc év felettiek (az 1998-ban és azt megelőzően születettek) számára.

A nevező csapatok létszámának függvényében ugyanakkor az elmúlt év mintájára további trófeák kiírására is sor kerülhet. A Székelyföldért Kupa küzdelmeibe benevező együttesekben szerepelhet két negyven év alatti, de harmincöt évesnél nem fiatalabb sportember, az Autonómia Kupa harcba szálló csapatokbantetszés szerint – szerepelhetnek negyven év feletti sportemberek is.

Részvételi feltételek

A VII. Székelyföldért Teremlabdarúgó Tornán részt vehetnek a Kárpát-medence bármely országában élő magyar nemzeti közösségekből érkező csapatok, az alábbiak szerint:

• a csapatok amatőr játékosokból állnak (az érkező országok nagypályás futball és futsal – első három osztályában érvényesen leigazolt sportolók nem vehetnek részt);
• a csapatok maximális létszáma 15 fő, vezetőkkel és kísérőkkel együtt;
• a mérkőzések parkett borítású pályákon lesznek lebonyolítva, futball labdákkal;
• a szervezők által megadott határidőig – 2016. november 11. – történő visszaigazolás a benevezésről, amely egyben jelen versenykiírás elfogadását is jelenti.

Fontos

A VII. Székelyföldért Teremlabdarúgó Tornán mindenki – egészségi állapotának ismeretében – saját felelősségére vesz részt. A szervezők a torna helyszínére és teljes időtartamára egy minden beavatkozást lehetővé tevő mentőautóról és annak személyzetéről gondoskodnak, azonban a tornán bekövetkezett bármilyen sérülés vagy baleset további kezelése esetén a résztvevők semmiféle követeléssel nem léphetnek fel a szervezők felé. A résztvevők ugyanakkor elfogadják, hogy a versenyről készült filmen és képanyagon szerepelhetnek és azokért ellenszolgáltatást nem kérhetnek.

A lebonyolítás rendje

A mérkőzések pontos időpontjait és helyszínét, valamint a torna lebonyolítási formáját a sportszakmai versenykiírás fogja tartalmazni, amelyet a benevezett csapatok a torna megkezdése előtt egy héttel elektronikusan, illetve a torna helyszínén papír-alapon is kézhez kapnak. A torna lebonyolítási formáját a jelentkezések lezárása után alakítjuk ki.

A játékvezetés

A szervezők hivatásos játékvezetőket biztosítanak a mérkőzések minél sportszerűbb és igazságosabb lebonyolításáért.

Körülmények

A szervezők szállást, étkezést és – esetenként – útiköltség-hozzájárulást biztosítanak a résztvevő csapatoknak a következők szerint:

• Szállás: szállodában, kollégiumban és panzióban
– december 2/3-án, péntekről szombatra, illetve
– december 3/4-én, szombatról vasárnapra, valamint
– igény szerint december 4/5-én, vasárnapról hétfőre.

• Étkezés:
– december 3-án, szombaton, és 4-én, vasárnap: reggeli a szálláson,
– december 3-án, szombaton: ebéd és vacsora a torna helyszínén,
 december 4-én, vasárnap: ebéd a torna helyszínén.

Jelentkezés

Jelentkezni – 2016. november 11-ig – kizárólag a következő e-mail címen lehet: szekelyfoldertfocitorna@gmail.com.

Ezen kívül további információkat találhat a VII. Székelyföldért Teremlabdarúgó Tornáról a Nemzetstratégiai Kutatóintézet honlapján (www.nski.hu) és a sportesemény hivatalos Facebook-oldalán.

Fontos: a csapatok nevezését a jelentkezések sorrendjében fogadjuk el!

Budapest, 2016. október 24.

Kérem ossza meg ismerőseivel: