Virág Zsolt ügyvezetőt ismét leváltották

Lezajlott a Monturist közgyűlése

Március 17-én, csütörtökön, 11 órai kezdettel Budapesten ülésezett a Monturist Kft. közgyűlése. A közgyűlést a társult tulajdonosok felkérésére Virág Zsolt hívta össze, de ő maga személyesen nem jelent meg a találkozón.

A jelenlévő társtulajdonosok, Budapest V. ker. Belváros-Lipótváros és Gyergyószentmiklós Megyei Jogú Város önkormányzatának képviselői, az önkormányzati testületek által meghatározott álláspontok alapján több kérdésben döntést hoztak.

A tulajdonosok újabb határozattal erősítették meg korábbi döntésüket, mely szerint a 2005-ben kinevezett Virág Zsolt ügyvezetőt visszahívják tisztségéből, akinek ezzel egy időben a pénzintézeteknél történő aláírási joga is megszűnik.

A közgyűlés a gyergyószentmiklósi Rusu Róbertet nevezte ki ügyvezetői tisztségbe, egy éves meghatározott időszakra, az alapító okiratban előírt hatás- és jogkörök teljes gyakorlására.

A társtulajdonosok határoztak arról is, hogy szakértők bevonásával vizsgáltatják felül a cég teljes könyv- és számvitelét, kielemezve ennek vagyonkezelését. Az átvizsgálást végző személyeket a jogszabályok által megengedett összes hatáskörrel felruházta a közgyűlés, hogy a cég ügyvitelébe minél teljesebb betekintést nyerhessenek és átfogó elemzés születhessen.

Mint ismeretes, a közgyűlés által korábban kinevezett Pál Levente cégbíróságon történő bejegyzése hosszú hónapokig elhúzódott, az eljárás a folyamatosan felhozott bürokratikus okok miatt máig sem zárult le – ennek okán a közgyűlés által megbízott, de formálisan be nem iktatott ügyvezető korábban írásban fejtette ki, nem áll módjában tovább várni a bejegyzési procedúra lezártáig, ezért lemond megbízatásáról. Ez tette szükségessé, hogy a cég ügyvezetésére új személyt nevezzenek meg a tulajdonosok.

A közgyűlés a társult tulajdonosok egyetértésében, fegyelmezett és operatív légkörben zajlott. Gyergyószentmiklós álláspontját a testület által kinevezett bizottság képviselte, a delegációban Nagy Zoltán alpolgármester is részt vett, emellett jelen volt és a közgyűlés alkalmával bemutatkozott az új ügyvezető, Rusu Róbert is.

A közgyűlésen Nagy Zoltán polgármesteri teendőkkel megbízott alpolgármester bemutatta a testvértelepülés vezetősége számára a Gyilkostó-üdülőtelep elkészült rendezési tervét is.

Az idei tervek további egyeztetésére a tulajdonosok egyezsége szerint akkor kerül majd sor, amikor a bejegyzéshez szükséges dokumentáció közjegyző előtti aláírására a testvértelepülések vezetősége ismét találkozik.

Címfotó: facebook/zsolt.virag

Kérem ossza meg ismerőseivel: