Vonzó Székelyföld

Ismét bemutatkozott a térség a bukaresti Romexpón

A húsvéti ajánlatok, szabadidős tevékenységek, lovas programok, wellness, a gyógyturizmus, román vonatkozású látványosságok, városlátogatások iránt érdeklődtek leginkább a Székelyföld standhoz látogatók a hétvégén Bukarestben megszervezett Országos Turisztikai Vásáron.

A tavaszi kiállításon a Kovászna Megye Turizmusáért Egyesület, a Hargita Közösségi Fejlesztési Társulás, Kovászna város, a Csík Info, az Udvarhelyi Turinfo mellett a hargitafürdői Balu Park, a Gyimesvölgyi Turisztikai Egyesület és a csíkszeredai Hunguest Fenyő Hotel is népszerűsítette térsége látványosságait, programajánlatait. A nyári és őszi turisztikai ajánlók, programcsomagok, amelyeket a kiállításon ismertettek, megtalálhatók a www.visitinharghita.ro weboldalon is.

A Kovászna és Hargita megyei turisztikai szakemberek szerint a február 25–28. között megszervezett idegenforgalmi vásáron kiemelten fontos volt a részvétel, ugyanis a Lonely Planet 2015-ben Erdélyt a legjobb desztinációnak nevezte, így minden alkalmat meg kell ragadni a közös népszerűsítés érdekében, ilyen a szóban forgó vásár is, amelyre több tízezren voltak kíváncsiak. Az idősebb korosztályt leginkább Kovászna és Tusnád gyógykezelési lehetőségei vonzották, a fiatalabb korosztályt a szabadidő aktív eltöltése, szabadidős programok érdekelték. A román utazási irodák szállodákkal való együttműködési kapcsolatok kialakítását szorgalmazták.

romexpo1

Az érdeklődők pozitívan fogadták a székelyföldi részvételt a kiállításon, hiszen lehetőséget nyújt a belföldi, a székelyföldi ajánlatok megismerésére is, amelyek mostanában – a divatos külföldi desztinációk miatt – hátrányba szorultak. „Fontos a személyes kapcsolat, mert így apró részletekről is érdeklődhetek” – mondta egy bukaresti hölgy, aki a Székelyföld standon a gyógykezelés igénybevételéről kért információt.

Egy hét múlva, március 3–6. között Budapestre „utazik” Székelyföld, ahol az Utazás 2016 kiállítás szintén kiváló lehetőséget biztosít a térség népszerűsítésére és turisták idevonzására.

Kérem ossza meg ismerőseivel: