XI. Székelyföld Kerékpáros Körversenye

A hétvégén a kerékpárosoké a főszerep

Gyerek Országos Bajnokságot és Junior Kupát szervez az Intersport Sport Egyesület (SE), továbbá professzionális sporteszközöket, úgynevezett görbéket vásárolnak, amelyre a szobabiciklihez hasonlóan, a sportolók ráhelyezve saját biciklijüket, a téli időszakban is tudnak gyakorolni, felkészülni a helyi és nemzetközi versenyekre, amikor az időjárás miatt nem kerékpározhatnak az utakon. Mindezt Hargita Megye Tanácsa sportprogramján nyert támogatásból valósítják meg. A részletekről sajtótájékoztatót tartott augusztus 9-én, szerdán Sebestyén Szabolcs az Intersport Sport Egyesület részéről és Szentes Antal megyei tanácsos.

A megyei tanács sportprogramja révén igyekszik lehetőséget biztosítani minél több gyermeknek, hogy bajnok legyen, és egyre több olyan sportágat támogatni, amely képes a fiatalokat megmozgatni és motiválni. Egyik ilyen sportág a kerékpározás, amelyre idén a sportpályázatokra szánt 60 000 lejes összegből 35 500 lejt fordítanak. A kerékpározást megyénkben az Intersport Sport Egyesület jó eredményekkel népszerűsíti. A sajtótájékoztatón Sebestyén Szabolcs beszámolt arról, hogy az egyesület központja egyelőre Csíkszeredában van, illetve Székelyudvarhelyen és Sepsiszentgyörgyön rendelkeznek kirendeltséggel. Továbbá az egyesület kontinentális csapatáról, a Tusnad Drag Cycling Teamről és céljairól, a tagok kiemelkedő eredményeiről beszélt, amely nemzetközi versenyeken is megállja a helyét. Az egyesület fiatal sportolóit is megemlítette, akik reményei szerint kitartanak a sport mellett, és később akár nemzetközi versenyeken is eredményeket érnek el, hírnevet szerezve nemcsak az egyesületnek, de a városnak, a megyének. Ismertette, a Gyerek Országos Bajnokságra, amelynek helyszíne a Vásártér lesz, hetven résztvevőt várnak, a leigazolt sportolók egyéni időfutamon vagy mezőny versenyen mérhetik össze tudásukat. Korosztály szerint öt kategóriában hirdetnek majd nyerteseket. Kiemelte, az egyesület ősszel ismét sportolókat toboroz, szeretnék, ha minél több gyermek kezdene el kerékpározni amatőr majd profi szinten, és csatlakozna a csapathoz.

kerekparos_verseny

Szentes Antal megjegyezte, szerteágazó a sportágak palettája, de van néhány sportegyesület, köztük az Intersport is, amely évről évre sikeres pályázatokat állít össze. Továbbá új biciklis utak kialakításáról is szó esett, amelyek létrehozásánál arra kell törekedni, hogy azok minél többet megmutassanak egy-egy településből, az útvonal minél látványosabb legyen.

A megyei tanács sportpályázatának részleteit, valamint a nyertesek listáját megtalálják az intézmény honlapján: http://hargitamegye.ro/hargita-megye-tanacsa/programok/aktiv-palyazatok/sport-program.html.

XI. Székelyföld Kerékpáros Körversenye

Augusztus 9–12. között zajlik Székelyföld Kerékpáros Körversenyének tizenegyedik kiadása. A szervezők 150-180 versenyző részvételére számítanak, köztük  lesz a Tusnad Drag Cycling Team is, amely csapat verseny kategóriában indul. Az esemény, amelyet 2007-ben indítottak útjára idén formabontónak ígérkezik, hiszen az eddig megszokott Csíkszereda-centrikusságot Háromszék hangsúlyosabb szerepvállalása ellensúlyozza. A körversenyt augusztus 9-én, szerdán 18 órától nyitják meg Sepsiszentgyörgyön. A mezőny áthalad Székelyföld legfontosabb városain, érintve három megyét, ezzel is ráirányítva a figyelmet a kerékpározásra, mint sportágra, az egészséges életmódra, a versenyszellemre, kitartásra, motivációra és példamutatásra, továbbá jó lehetőség profiknak és amatőröknek is egyaránt, hogy önmaguknak és a külvilágnak is bizonyíthassanak. A részletes útvonalat megtalálják a következő linken: https://www.facebook.com/CyclingTourOfSzeklerland/.

Kérem ossza meg ismerőseivel: