XIII. Középiskolások Üzleti Tanácsadó Versenye

Keresik a jövő közgazdászait!

Idén tizenharmadik alkalommal mérhetik össze tudásukat a magyar nyelven tanuló középiskolások a kolozsvári Babeş-Bolyai Tudományegyetem Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Magyar Intézete által szervezett Középiskolások Üzleti Tanácsadó Versenyén. Az ország bármely szegletéből várják a 9-12.-es diákok jelentkezését, három fős csapatokat alkotva 2021. február 24-ig.

A verseny a Kolozsvári Esettanulmány Napok rendezvénysorozat keretén belül kiemelt helyet kap, hiszen azok a diákok, akik jó eredményt érnek el a döntőn 2021. április 23-25. között, azok plusz pontokat kapnak az egyetemi felvételijükhöz, ha a BBTE Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Karát választják érettségi után. A pluszpontok mellett a versenyző diákok jelentős pénznyereményekben is részesülhetnek: a rendezvénysorozat összdíjazása 25.000 lej.

Hogyan épül fel a verseny?

A verseny három fordulós, mindhárom szakasz online módon kerül megszervezésre. A verseny első két fordulóját egy piackutatási probléma képezi, a döntő forduló pedig egy összetettebb vállalatvezetői probléma megoldását feltételezi. A fordulók úgy vannak felépítve, hogy felkészítsék a diákokat a döntőben sorra kerülő esettanulmány megoldására. A döntőben a két online forduló alapján legjobban teljesítő, egyenként 3 fős középiskolai csapatok vesznek részt.

Élőben közvetítik az online döntőt

„A járványhelyzet miatt, hagyományoktól eltérően, Kolozsvár helyett, idén is online szervezzük a verseny harmadik, döntő fordulóját. Teljes mértékben felkészültek vagyunk az esettanulmány-verseny digitális térben történő lebonyolítására, hiszen a tavalyi évben a váratlanul kitört járványhelyzet miatt szintén online kellett megtartanunk a döntőt, és a rövid idő ellenére sikerült az online térbe áthelyezni az esettanulmány-versenyek varázsát és szakmaiságát. Ezen felül idén a regisztráció és a feladatok is a verseny megújult weboldalán lesznek elérhetőek, ezzel is egyszerűsítve a jelentkezést és a kommunikációt a diákokkal. Az online döntőt áprilisban élőben közvetítjük a Facebook oldalunkon.” – nyilatkozta dr. Szász Levente, a kar magyar tagozatért felelős dékánhelyettese.

KÜTV 2021 plakát

Jelentkezz szerdáig!

A versenyre magyarul beszélő középiskolás diákok jelentkezhetnek, 3 fős csapatokat alkotva. Iskolánként a jelentkező csapatok száma nincs korlátozva. A XIII. Középiskolások Üzleti Tanácsadó Versenyére a jelentkezési határidő 2021. február 24., szerda, 22:00 óra. Jelentkezni a hu.econ.ubbcluj.ro/kutv/ weboldalon lehet.

Igazi esetoldókká válnak a középiskolások

„Célunk a közgazdász szakma rejtélyeibe betekintést nyújtani a pályaválasztás előtt álló fiatalok számára. Ennek érdekében egyszerű, gyakorlatias és szórakoztató tanulási módszerek segítségével építettük fel a Középiskolások Üzleti Tanácsadó Versenyét. A verseny alatt a diákok megismerkedhetnek a piackutatás területével, majd az itt szerzett ismereteket egy valós vállalatról szóló esettanulmány megoldása közben hasznosíthatják.” –  meséli a dékánhelyettes.

Hozzátette, a Középiskolások Üzleti Tanácsadó Versenyének döntőjével párhuzamosan zajlik a Kolozsvári Egyetemista Esettanulmány Verseny, melynek döntőjét a középiskolás diákok nézőként követhetik, így már középiskolásként jó gyakorlatokat leshetnek el egyetemista kollégáiktól.


13. KÜTV szervezők


Kérem ossza meg ismerőseivel: