XIV. Sapientiás Egyetemi Diáknapok 2015. Csíkszereda

2015. május 12-17. (kedd – vasárnap) között XIV. alkalommal szervezi meg a Sapientiás Egyetemi Diáknapokat a Sapientia EMTE Csíkszeredai Karainak Hallgatói Önkormányzata.

A rendezvény célja, hogy a néha szürke, tanulással eltöltött hétköznapokba egy kis színt, jókedvet vigyen mindenki számára nyújtva valami különlegességet, továbbá erősebbé kovácsolja a Sapientia hallgatói közösségét, programokat kínáljon a csíkszeredai fiataloknak. Május 12-17. között minderre sor kerül.

Május 12-én este 20:00 órától hivatalosan megnyitjuk a XIV. Sapientiás Egyetemi Diáknapokat az egyetem Nagy Aulájában, mellyel kezdetét veszi az idei „Csapatportya” vetélkedő is. A megmérettetésre 6 csapat, 80 fő jelentkezett be. 22:00 órától az amerikai filmekből ismert, eredeti szabályok szerinti Beer-Pong bajnokságot szervezünk, majd Dj Rokai szolgáltatja a hangulatot a nulladik nap Nyitó buliján a Ragtime-ban, ahol a beugró csupán 5 lej.

Szerdán (május 13.) reggel 9:00 órai kezdettel ismét talpunk alá vesszük a várost, melyre minden sportolni vágyó, sportot szerető csíkszeredai polgárt nagy szeretettel várunk. A „Haladjunk együtt” nevet viselő, az egészséges életmódra, sportolásra felhívó rendezvény immáron ötödik alkalommal kerül megrendezésre, melyen Csíkszereda fiataljai, kisiskolásoktól egyetemi hallgatókig, közel 700 személy szokott részt venni a program szervezőinek és a város elöljáróinak vezetésével. Mivel idén sajnos városunk polgármestere, Ráduly Róbert Kálmán nem tud jelen lenni a rendezvényen, melyen az elmúlt 4 alkalommal fővédnökeként szaladt az élen, a Hallgatói Önkormányzat szeretné felajánlani neki az idei „Haladjunk Együtt” felhívó jellegű szaladást, ezzel is kifejezve tiszteltét a Sapientia EMTE oktatója, a város polgármestere, a város fiataljai és az egészséges életmód támogatójának. Bízunk benne, hogy sokan leszünk idén is.

Csütörtökön délelőtt 10:00 órától a Sapientia EMTE Nagy Aulájában (1-es terem) „Tanturmix” lesz terítéken, ahol a kedves érdeklődők néhány rövid, 40 perces előadás során tudhatnak meg érdekes információkat a reklámok világáról, a gazdasági válság kezdetéről, 3d-s szervnyomtatásról és egyebekről, majd délután a feje tetejére állítjuk a várost. 18:00 órától SAPPARÁDÉ. A parádé jellegű kamionos felvonulás, mely az egyetlen ilyen jellegű rendezvény Erdélyben, a Szabadság térről indulva mozgatja meg a fiatalságot egy a várost körbeölelő 6 km hosszú útvonalon, majd ezt követően 22:00 órától After Partyra invitálunk mindenkit a Ragtime klubba, ahol Dj SHIVER, az Electric Castle sztárfellépője biztosítja a jó hangulatot.

Pénteken a város aprajára, a kisgyerekes családokra hangolódva kínálunk programot, hisz az elmúlt két évben sikeresnek bizonyult „Mikó-vár Csoda-vár” ismét megnyitja kapuit. Arcfestés, gyerekjátékok, óriás szappanbuborék készítés, meseolvasás, kézműves programok várják majd az érdeklődőket, valamint a Csíki Székely Múzeum kínálta tárlatok is meglátogathatóak lesznek. A hétvége teljes mértékben, ahogy az egész hét, a csapatportyásokról fog szólni. A csapatok már a kora reggeli órákban a csíksomlyói nyeregbe költöznek egy teljes napra. Ott gulyásfőző verseny, mobiltelefon dobáló verseny és rengeteg egyéb érdekes vetélkedő lesz előkészítve számukra.

Vasárnap, május 17. pedig mindez a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem étkezdéjében szervezendő zártkörű díjátadó gálaesttel zárul, amelyre a diáknapokon résztvevő csapatokat, valamint az egyetem hallgatóit és munkatársait várják a szervezők.

A Hallgatói Önkormányzat valamint a szervezőcsapat reméli, hogy minden kedves érdeklődő számára fel tud kínálni valamilyen programot és nagy szeretettel vár kicsit-nagyot a jövő héten kezdődő Sapientiás Egyetemi Diáknapokra.

A XVI. Sapientiás Egyetemi Diáknapok keretében zajló programokra szeretettel várjuk a sajtó képviselőit is.

A diáknapok programjaiért András Előd, a Hallgatói Önkormányzat elnöke fele.

Elérhetőségeink: e-mail: hokcsikszereda@gmail.com

Facebook: www.facebook.com/HOKCsikszereda

Kérem ossza meg ismerőseivel: