XIV. Székelyföldi Kerékpáros Körverseny

Pénteken halad át a mezőny Gyergyószentmiklóson

Augusztus 5-8. között – a világjárvány következtében kisebb mezőnnyel, de – idén is megrendezik Székelyföld Kerékpáros Körversenyét, városunk a rangos sportesemény második szakaszában érintett.

Gyergyószentmiklós Megyei Jogú Város ezúttal is partnerként támogatja a kiemelkedő sportrendezvényt, amely városunkban is nagy népszerűségnek örvend. A mezőny áthaladásakor néhány percre megáll az élet a város főterén, néhányan csendben nézik végig az elsuhanó kerékpártengert, sokan pedig még biztatni is szokták a versenyzőket.

Városunk ezúttal is a körverseny második, 198,44 km-es szakaszában érdekelt, amelyet augusztus 7-én, pénteken tartanak. A megszokottakhoz hűen, 11 órakor indul a mezőny Csíkszeredából, a következő útvonalon: Csíkszereda – Gyergyószentmiklós – Borzont – Parajd – Székelyudvarhely – Szentegyháza – Csíkszereda.

Az előzetes számítások értelmében tehát a biciklis mezőny déli 12:00 és 12:30 között, Tekerőpatak irányából érkezik városunkba, a Szabadságtéren, majd pedig a Kossuth Lajos utcán áthaladva, Gyergyóalfalu irányába halad. Az említett időpontban, természetesen útlezárás lesz a városközpontban.

Nagy Zoltán, polgármester: „Azt is mondhatjuk, hogy Székelyföld Kerékpáros Körversenye már sokkal többet jelent egy sporteseménynél, elég ha csak azt figyelembe vesszük, milyen sokan várják a versenyt. Örömmel tölt el, hogy Gyergyószentmiklós ebben az évben is partnere, támogatója lehet a körversenynek, részévé válhat ennek a rangos eseménynek.”


Gyergyószentmiklós Önkormányzata

Fotó: facebook.com/CyclingTourOfSzeklerland

Kérem ossza meg ismerőseivel: