XXIII. Kárpát-medencei Borsos Miklós Alkotótábor

Érdemes tehetségek felkutatásával és fejlesztésével foglalkozni

– Fontosnak tartom, hogy a művészet iránt érdeklődő gyermekek olyan tevékenységeken vegyenek részt, ahol folyamatosan fejleszthetik tehetségüket, értékes tudással gazdagodhatnak, ezért is szeretném kifejezni elismerésemet a  XXIII. Kárpát-medencei Borsos Miklós Alkotótábor szervezőinek és az oktatóknak az önzetlen, odaadó munkáért. Örvendetes, hogy idén is sikerült közös munkával és együttműködéssel megszervezni a tábort, amely a fiatalok értékeit, tehetségét hivatott a felszínre hozni – nyilatkozta Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke a XXIII. Kárpát-medencei Borsos Miklós Alkotótábor megnyitóját követően. A megnyitón részt vett Barti Tihamér Hargita Megye Tanácsának alelnöke, Czimbalmos Attila a Gyergyószárhegyi Kulturális és Művészeti Központ vezetője, Ferencz Zoltán a központ művészeti vezetője, valamint a Borsos Miklós Művészetéért Alapítvány Kuratórium tagjai.

borsos miklos alkototabor2

Az ünnepségen Bancsi Edit, a szervező alapítvány ügyvezetője elmondta, idén van Borsos Miklós születésének 110. évfordulója, így ez lesz az egyik vezérmotívuma a tábornak. Hozzátette a rendszeresen megszervezett alkotótábor hatására sok gyermek művészeti képzésen folytatja tovább a tanulmányait, ezért érdemes ezzel a tehetségkutatással, fejlesztéssel foglalkozni.  A tábor művészeti vezetője Balázs József kifejtette, értékes munkát végeznek, mivel számos művész mondhatja el, hogy itt kezdődött a pályája, itt szerette meg a művészetet.

A gyergyócsomafalvi Borsos Miklós Művészetéért Alapítvány XXIII. alkalommal szervezi meg július 6-12. között a képzőművészeti jellegű Kárpát-medencei alkotótábort a szárhegyi Böjte atya gyermekotthonban. Az alkotótábor főtámogatója Hargita Megye Tanácsa. A pályamunkák, amely alapján döntöttek a táborban résztvevőkről idén Nagyszüleink vonzásában témakörben készültek, abból kiindulva, hogy napjainkban jelentős szerepük van a gyermekek felnevelésében. A tábor célja lehetőséget adni a gyermekeknek, hogy művészek társaságában, festői környezetben találkozhassanak és kapcsolatokat alakítsanak ki, továbbá, hogy megismerjék a gyergyócsomafalvi Borsos Miklós szobrászművész munkásságát. Az egyhetes tábor ideje alatt a gyermekek festészetet, grafikát tanulnak, kézműves foglalkozásokon vesznek részt, de kirándulásokat és szórakoztató játékokat is terveztek a szervezők, illetve zárókiállításon mutatják be a táborban készült alkotásokat.

Fotók: Keresztes Zoltán

Kérem ossza meg ismerőseivel: