Zajlik a kanalizálásra vonatkozó beruházás kivitelezése

Szakaszos vagy teljes útlezárásokra kell számítani

Elkezdődtek a városi szennyvízhálózat kiépítésének munkálatai, a 47 km vezetéket magába foglaló, valamint nyolcvan utcát, illetve három lakónegyedet érintő beruházás finanszírozásának túlnyomó részét ebben az esetben is a Fejlesztési Minisztérium biztosítja.

Az áfástól több mint 28 millió lejes beruházás megvalósítására huszonnégy hónapja, azaz két éve van a kivitelezőnek, első körben pedig azokban az utcákban kezdődnek, vagy kezdődtek el a munkálatok, ahol a közeljövőben útfelújítások várhatóak. Ilyen például a Rózsa, az Építő, a Dózsa György, a Békény, és Halász utca, vagy a Márton Áron, az Örménytemplom, a Makkos utca, illetve a Testvériség sugárút.

A ma délelőtti sajtótájékoztatón Nagy Zoltán polgármester rámutatott, a munkálatok ideje alatt szakaszos vagy teljes útlezárásokra kell számítani, ami egyrészt az útszakasz hosszától, másrészt annak szélességétől is függ. Hozzátette, ez azért szükséges, mert a kivitelező szakcég munkásai 2,5 méterre is le kell ássanak, így adott esetben teljes útlezárás is érvénybe lép.

„Ahol szükséges, ott napközben 8-17 óra között alkalmazhatnak útlezárást, majd ezt követően helyre kell állítani az útfelületet, átadva a forgalomnak” – fogalmazott a városvezető, részletezve, a napközbeni útlezárás egyelőre csak az Építő utcát érinti, mivel a Dózsa György utcában továbbra is állandó az útlezárás.

kanalizalas1

Minden egyes kapuig elvezetik a rendszert, ahol a korábbiakhoz megszokottan, egy kis aknával biztosítanak csatlakozási lehetőséget. A rendszerre való csatlakozás kétféle módon történhet: ahol jelen helyzetig nem volt kanalizálás, értelemszerűen az új hálózatra kell majd csatlakozni, akik pedig a régi rendszeren vannak, azoknál átcsatlakozásra lesz szükség.

A polgármester mindezek mellett kifejtette, örömteli, hogy a Magyar Polgári Párt (MPP) és az RMDSZ három évvel ezelőtt megkötött együttműködésének újabb sikeres megvalósulását tapasztalhattuk meg, hozzátéve: csakúgy mint a teherforgalmi útszakasz esetében, a finanszírozás megszerzése érdekében, ezúttal is az RMDSZ helyi, megyei és országos képviselői nyújtottak segítséget, Barti Tihamér megyei alelnök aktivitásának köszönhetően pedig gördülékenyebben zajlott ez a procedúra.

„Bízunk benne, hogy két éven belül megtörténik a teljes rendszer átadása” – zárta gondolatait a polgármester.

Kérem ossza meg ismerőseivel: