Zajlik a nyári karbantartás a Hargita megyei utakon

A megyei utak nyári karbantartási munkálatait végzik Hargita megye több térségében

Keresztúr térségére vonatkozóan folyamatban van a nyári karbantartásra vonatkozó szerződés előkészítése, az aláírás után kezdődnek a kövezett utak munkálatai. A 134A jelzésű megyei úton, Székelyszenterzsébet felé idénre kátyúzást, vagyis az aszfalt foltozását tervezték be. A kivitelezésre aláírták a szerződést, a munkálatokat két héten belül elvégzik.

Már befejezték a kátyúzást Udvarhely térségében, Csík zónájában pedig jelenleg három csapat dolgozik Felcsíkon és Hidegségen. A megyei utak alcsíki szakaszain remélhetőleg jövő hét elején befejezik a foltozást – számolt be Zólya Zsombor, Hargita Megye Tanácsa útgazdálkodási részlegének osztályvezetője.

Udvarhely térségében hamarosan kezdődik a kövezett utak feljavítása, a vízelvezető árkok és átereszek takarítása. A tervek szerint a napokban elkezdődnek a karbantartási munkálatok a 137A jelzésű megyei úton is, az Ócfalva–Kányád–Petek–Brassó–megyehatár szakaszon. Kiszállították a szükséges gépeket és megszervezték a munkatelepet, az útburkolat javítását kövezéssel és profilformálással, padkalevágást és feltöltést, sánctakarítást és -ásást, illetve átereszek takarítását tervezték be.

Gyergyó térségében jelenleg a 127-es jelzésű megyei úton (Ditró–Tölgyes) dolgoznak, ahol a vízelvezetés, a sáncok, átereszek takarítása, padkavágás, kövezés van folyamatban, mondta el az osztályvezető.

Jelenleg elbírálás alatt áll az egybefüggő aszfaltréteg közbeszerzése, amelyet Hargita Megye Tanácsa az egész megyére kiírt.

Kérem ossza meg ismerőseivel: