Záporok, zivatarok várhatók hétfő reggelig

Első- és másodfokú riasztás van érvényben

Zivatarokra figyelmeztető első- és másodfokú riasztást adott ki vasárnap az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) az ország 36 megyéjére.

Hétfőn 10 óráig 17 megyére és Bukarestre sárga riasztás érvényes. A fokozott légköri instabilitás miatt villámlással kísért záporokra, megerősödő szélre és helyenként jégesőre is számítani lehet. A lehulló csapadék mennyisége meghaladhatja a 20-25 litert, helyenként a 30-40 litert négyzetméterenként.

Az elsőfokú riasztás Bákó, Vaslui, Kolozs, Krassó-Szörény, Giurgiu, Târgovişte, Olt megyére és Bukarestre, valamint Argeş, Bihar, Dâmboviţa, Vâlcea, Gorj, Arad, Temes, Máramaros, Suceava és Neamţ megye bizonyos területeire érvényes.

Hétfő hajnali 4 óráig a hegyvidéki területeken, valamint az ország központi és délkeleti részén másodfokú riasztás lesz érvényben. Itt is záporok, zivatarok várhatók, 65-75 kilométeres óránkénti sebességgel fújhat a szél és négyzetméterenként 30-40, helyenként akár 50-60 liter csapadékra is számítani lehet.

A narancssárga riasztás Beszterce-Naszód, Maros, Hargita, Fehér, Hunyad, Szeben, Brassó, Kovászna, Vrancea, Prahova, Buzău, Galac, Brăila, Tulcea, Ilfov, Călăraşi megye egész területére, illetve Máramaros, Gorj, Vâlcea, Argeş, Dâmboviţa és Konstanca megye bizonyos részeire érvényes.


Forrás: agerpres.ro

Kérem ossza meg ismerőseivel: