Záporokra, zivatarokra figyelmeztetnek a meteorológusok

Viharokra és kiadós esőkre adott ki másodfokú (narancssárga jelzésű) figyelmeztetést csütörtökön az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) öt megyére; ugyanakkor a fél országban légköri instabilitásra vonatkozó elsőfokú (sárga) figyelmeztetés van érvényben.

A narancssárga riasztás csütörtök este 9-től péntek délig érvényes Krassó-Szörény megyében, valamint Fehér, Hunyad, Mehedinţi és Gorj megye hegyvidékein. Ezeken a területen 30-40, helyenként 50 liter eső is eshet négyzetméterenként.

A légköri instabilitásra vonatkozó egyik elsőfokú figyelmeztetés csütörtök este 9-ig érvényes Erdély délkeleti részein, Olténia és Moldva nyugati régióiban, a Bánság déli részén és a hegyvidéken. Villámlás, égzengés, erős szél és helyenként jégeső várható, a csapadékmennyiség eléri a 20-30 litert négyzetméterenként.

Az ANM egy második sárga jelzésű, viharokra figyelmeztető riasztást is kiadott, ez péntek délig érvényes a Déli-Kárpátok, az Erdélyi Szigethegység, Nyugat-Erdély és Olténia térségére, ahol 20-25, helyenként 30-40 liter eső eshet négyzetméterenként.


Forrás: agerpres.ro

Kérem ossza meg ismerőseivel: