Zárult a tavaszi nagytakarítási akció

Kevesebb zöldhulladék gyűlt, mint tavaly

Hétfő délelőtt gyűjtötte össze az RDE Hargita a lakónegyedekben hétvégén összetakarított zöld hulladékot. Ezzel zárult a meghirdetett tavaszi nagytakarítási akció. A szolgáltató összesítése szerint az utcákból összesen 48 m3, a lakónegyedekből pedig összesen 40 m3 komposztálható zöld hulladék gyűlt össze. Ezt egészíti ki az a néhány köbméter, amely nem kerülhetett a komposzt-nyersanyagba, ez a háztartási hulladékkal együtt került elszállításra.

Minden bizonnyal a korai húsvét is hozzájárult, hogy a megszokottnál kevesebb zöldhulladék gyűlt össze. Az elmúlt évben például több mint 200 m3-t gyűjtöttek össze a tavaszi nagytakarítás alkalmával a szorgos lakók.

Az elkövetkezőkben igénylés alapján, és díjfizetés ellenében lehet a szolgáltatótól a speciális hulladékok elszállítását kérni.

Továbbra is bátorítjuk a város lakóit, hogy minél gyakrabban vegyék igénybe a papír, műanyag, üveg és hamu számára kihelyezett gyűjtőharangokat, hogy ezáltal is csökkentsük a környezetterhelést.

A tömbházaknál a szelektív gyűjtőpontok megtalálhatóak a földbe helyezett szeméttárolók mellett. Akik környezettudatosan a kertes házaknál gyűjtenének külön hulladéktípusonként szemetet, azoknak szelektív gyűjtőzsákot kell igényelniük a szolgáltatótól. Bővebb információkért forduljanak az RDE Hargita irodájához.

Kérem ossza meg ismerőseivel: