Zászlócsere a megyeházán

Székely furfang

    A csíkkozmási községháza felirata miatti per kapcsán a Kossuth Rádiónak ezt nyilatkozta Borboly Csaba, az Elnök: „Én azt tudom mondani mindazoknak a polgármestereknek, intézményvezetőknek, akik hasonló helyzetben vannak és kötekednek, kutakodnak, próbálják elvitatni, hogy székely furfanggal túl kell járjunk a kötekedők eszén.” Gondolkoztam rajta, hogy ezt vajon miképpen kell érteni, de tegnap Csíkszeredában járva végre megértettem. Az Elnök Úr ráadásul szép példáját adta annak, hogy miképpen kell érteni azt, amikor János bácsi azt mondja a kíváncsiskodó riporternek, hogy ő mindenhez IS ért. Ugyanis nem kis erőfeszítés árán arra tett kísérletet, hogy ne csak a kötekedők eszén járjon túl, hanem még a népén is.
    A kötekedők eszén úgy járt túl, hogy levetette a megyeházáról a székely zászlót. Ezt követően gondolom az arcukba nevetett, hogy volt s nincs zászló, most nincs mibe belekössenek!
    De mint mondám ezzel nem érte be, megpróbálkozott túljárni a nép eszén is, tehát a levett zászló helyett kitette az EU zászlaját. Az is kék, s ha a szél nem fúj, s az emberek nem figyelnek nagyon, észre se veszik, hogy már nem a székely zászló van fent az épületen.
    Hogy a kötekedők miképpen reagáltak a nagy furfangra azt nem tudni, de azt igen, hogy hála a Fennvalónak a másik furfang nem vált be. Valaki csak észrevette a zászlócserét, s feltette a kellemetlen kérdést: Elnök Úr, hova lett a zászlónk? Reménykedjünk, hogy a válasz a törvényes tíz napon belül megszületik. Egyelőre ott tartunk, hogy megyeszerte hallható a nagy recsegés-ropogás.

Árus Zsolt

Kérem ossza meg ismerőseivel: