Zűrzavaros éccaka utoljára

Előadástemetéssel zárja a színházi világnapot a Figura

Március 27-én, szerdán este 7 órától előadástemetéssel zárja a színházi világnapot a Figura. Ez alkalomból Albu István rendezésében I. L. Caragiale komédiája, a Zűrzavaros éccaka utoljára lesz látható a gyergyószentmiklósi színházban. A produkció bemutatója 2016-ban volt, azóta közel harminc alkalommal került műsorra.  Az előadás temetése azoknak is tartogat majd újdonságokat és meglepetéseket, akik már előzőleg látták a produkciót.

Az emberi butaság leleplezése zseniális komédiát képes szülni. Kiből mennyire lehet tréfát űzni? Mire képesek a körmönfont szerelmes nők? Ki számít jó hazafinak? Kit és hogyan minősít az, ha valakiért a politikai hovatartozása miatt rajonganak?

zz_zavar12

A Zűrzavaros éccaka című vígjáték – melyet Székely Csaba vérbő komikusi vénával fordított magyarra –egy olyan éjszaka bonyodalmait meséli el, melyben a titkos és tiltott szerelmeké a főszerep. Szinte mindenki egyszerre cseppen a káosz közepébe, hiszen, ha egy házon belül adott a szerelmi háromszög, az ravasz játszmákat követel. Ráadásul élet-halál kérdésévé, majd a megoldás kulcsává válik egy elrontott házszám is. Az egész éjszakát összegubancoló cselszövések eredménye pedig: elégedettség, boldogság és a tény, hogy egy felszarvazott rendőrférj pont a tudatlansága miatt válik szerethetővé. A nagy kibékülés örömében pedig egy új politikai csillag is születni látszik: egy lelkes, eszmékkel teli ifjú elöljáró tudhatja csak igazán, mit is akar a nép. Ezt gondolják a történet szereplői. De eközben a történések vajon mennyire szülnek bennünk ironikus gondolatokat? Talán össze nem illő kérdések ezek, de ez az igazán zűrzavaros éjszaka végén mindent megmagyaráznak a kellően csattanós válaszok.


Az előadástemetés alkalmából szakmai jegyek válthatók az előadásra, melyek ára egységesen 5 lej. Jegyek válthatók munkanapokon 15.00 és 19.00 óra között a Figura Stúdió Színház előcsarnokában található jegypénztárban. Információ és helyfoglalása a 0752-227-011-es telefonszámon, vagy az org@figura.ro e-mail címen. Online jegyek a www.biletmaster.ro oldalon.


Ion Luca Caragiale nyomán: ZŰRZAVAROS ÉCCAKA

Figura Stúdió Színház, nagyterem, 2 felvonásos komédia

figura_zurzavaros

Fordította: Székely Csaba

Játsszák:
D. Gulácsi Zsuzsanna
Dávid Péter
Faragó Zénó
Fodor Alain Leonard
Máthé Annamária
Moşu Norbert-László
Vajda Gyöngyvér

Jelmeztervező: Bocskai Gyopár

Díszlettervező: Albu István, Tenkei Tibor

Rendező: Albu István

Kérem ossza meg ismerőseivel: