A közöny, a reménytelenség és a beletörődés ne vegyen erőt rajtunk!

Imádkozzál és dolgozzál az autonómiáért!

Azt már a Székely Nemzeti Tanács megalakulásakor tudtuk, hogy Székelyföld területi autonómiájának megvalósulása évtizedekbe telhet, aminek legnagyobb ellensége nem maga a román állam, hanem a közöny, a reménytelenség és a beletörődés.

Az igazság, a jog és a jogszabályok emlegetése sokaknak kellemetlen, ők éppen arra várnak, hogy elfáradjunk, elfásuljunk, feladjuk. Ebbe próbálják a székelyeket belehajszolni azzal, hogy megélhetési problémákat generálnak Székelyföldön, zászlókért és feliratokért perelnek be önkormányzatokat, hogy akiknek a napi megélhetésért folytatott küzdelem mellett még jut erejük a közösségi jogaik követelésére azokat is elbátortalanítsák. Reméljük, hogy közösségünkből egyre többen felismerik azt, hogy az autonómiáért való küzdelem a magyar jövőt jelenti a gyermekeinek, unokáinak Székelyföldön, de ugyanúgy felismerik azt is, hogy ez nem egy ember, egy kisebb csoport, hanem az egész székely közösség, sőt az egész magyar nemzet ügye és felelőssége. Mert a történelemben vannak lehetőségek, amiket csak akkor és ott lehet kihasználni, vannak olyan folyamatok, amelyek bizonyos idő után visszafordíthatatlanok. Ez a hosszú út tartást és kitartást követel tőlünk és azt, hogy mindenki egyénileg is vállaljon szerepet ebben a küzdelemben, mert mindannyiunknak történelmi felelőssége van. Ezért kérünk mindenkit, hogy kapcsolódjon be a települési székely tanácsok munkájába, tevékenységével segítse a Székely Nemzeti Tanács munkáját, lehetősége szerint támogassa anyagilag is a Székelyföldi Autonómia Alap révén.

Kérjük a magyarországi, a kárpát-medencei illetve a világon szétszóródott magyar közösségek történelmi egyházainak papjait és lelkészeit, hogy a Székely Nemzeti Tanács Állandó Bizottságának szeptember 29-i felhívása alapján 2016. október 30-án a hívekkel együtt imádkozzanak a templomokban a székely szabadságért, hogy a nehézségek ellenére a közöny és a reménytelenség ne legyen úrrá rajtunk, és legyen elég erőnk, hogy a történelem által ránk szabott feladatoknak maradéktalanul eleget tudjunk tenni.

Érd, 2016. október 7.

György-Mózes Árpád
elnök
Székelyföldért Társaság

Kérem ossza meg ismerőseivel: