Cégek jelentkezését várják

Új keretszerződésre írt ki közbeszerzést Hargita Megye Tanácsa a megyei utak téli karbantartására

Az elektronikus közbeszerzési oldalon elérhető Hargita Megye Tanácsának kiírása a megyei utak téli karbantartásának keretszerződésére. A 2019-2021-es időszakra szóló kiírásban az eddigi 21 körzet, kistérség (lot) helyett 16 körzetbe csoportosították a megyei utakat. Április 8-ig várják a karbantartó cégek jelentkezését.

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke szerint fontos, hogy a most tavasszal megjelent kiírás mindegyik körzetére legyen karbantartó cég, hogy a következő téli szezon előtt már a szerződéseket is meglehessen kötni.

A keretszerződésnek köszönhetően nem kell minden évben új közbeszerzést kiírni, így több évre előre is lehetőség van biztosítani a karbantartást. Ehhez a megyei tanács elnöke szerint azonban felelős cégek jelentkezésére van szükség, akik a kapacitásukhoz mérten vállalnak el egy-egy körzetet, biztosítva annak teljeskörű lefedését és esélyt adva a kisebb, helyi cégek számára is.

A kétéves keretszerződés újdonságai között szerepel, hogy kötelezik a csúszásgátlók gépi szórását, ezzel minden jármű fel kell legyen szerelve. Továbbra is só és homok keverékét kell használni. Mindezek mellett a megbízott cégek a megyei tanács kérésére, szükség esetén hómarókkal is képeseknek kell lenniük beavatkozni, amellyel a nagy mennyiségű havat könnyedén ellehet távolítani az úttestről. Ez leginkább a Libán-tető, Büdösfürdő és Hargitafürdő esetében lehet indokolt. Borboly Csaba közösségi oldalán egy ilyen jármű tekinthető meg beavatkozás közben a hargitafürdői úton. Szintén újdonság lesz a hidegaszfaltozás is.

A karbantartó cégek járműveit továbbra is olyan nyomkövetőkkel is felszerelik, amelyek követése a lakosság számára is elérhető lesz.

A körzetekbe sorolt megyei utak listája a csatolmányban érhető el.


 3.1 Anexa A_lista drumuri_loturi_2019-2021

Kérem ossza meg ismerőseivel: