Vállalkozóbarát lett Gyergyószentmiklós

Akár 95 százalékos adókedvezményben is részesülhetnek a gyergyószentmiklósi vállalatok

A múlt heti együttműködési egyezmény aláírását követően újabb fontos előrelépést sikerült eszközölni a fiatalok itthon tartása és vállalkozásra ösztönzése érdekében. Gyergyószentmiklóson jelentették be kedden, május 31-én a megyében egyedülinek számító adókedvezmény rendszert, amelynek értelmében a gyergyószentmiklósi önkormányzat már 25 ezer eurós beruházástól kezdődően és akár 1 új munkahely létrehozása esetén adókedvezményben részesíti az illető gyergyószentmiklósi vállalkozásokat. Az önkormányzat elszántságát jelzi az akár 95 százalékos adókedvezmény is, ha a vállalkozó teljesíti a megadott feltételeket.

Barabás Csaba, Hargita Megye Tanácsa fejlesztési ügynökségének vezetője szerint a Gyergyószentmiklóson megvalósult rendszert a megyére is ki kell terjeszteni.

Nagy Zoltán, polgármesteri teendőkkel megbízott alpolgármestere hangsúlyozta a megyében elsőként sikerült jóváhagyni egy olyan támogatási csomagot, amelynek elsődleges célja a munkahelyteremtés és a befektetésösztönzés.

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsa elnöke gratulált az eredményes együttműködésért, ugyanakkor kifejtette, hogy a megyei tanács segítsége mit sem ér, ha nincs hajlam az együttműködésre az érintettek részéről. Gratulálva Nagy Zoltánnak és a helyi önkormányzatnak a meghozott döntésért bizalmát fejezte ki, hogy az elkövetkező években is folytatni tudják az eredményes munkát.

Bajkó Tibor, az ARBOR Vállalkozók Szövetségének elnöke köszönetét fejezte ki a megyei tanács és a helyi önkormányzat támogatását, mint mondta úgy lehet előre menni, ha a vállalkozók számára kialakítják a komfort érzetet, emellett pedig szintén bizalmát fejezte ki, hogy Hargita Megye Tanácsa és az ARBOR a jövőben számos projektben lesz partner. A vállalkozó hozzátette, hogy valós esélyek vannak rövid időn belül elérni a 2 000 lejes átlagfizetést, ennek egyik előjele az adókedvezmény is.

Barti Tihamér, Hargita Megye Tanácsa alelnöke egy olyan vállalkozóbarát Gyergyószentmiklósról beszélt, ahol a szakmai képviselet és az önkormányzatok találkozója tudja megteremteni a megoldást azokra az igényekre, amely a helyi közösség részéről érkezik, amelyek megválaszolásával sikerül a fiatalokat itthon tartani, vállalkozásra ösztönözni.

A sajtótájékoztatóról Borboly Csaba megyeelnök élőben jelentkezett, amelyet visszanézhetnek a közösségi oldalán.

Kérem ossza meg ismerőseivel: