Bezárt a Kárpátok utcai szociális iroda

Az osztályon két személynek pozitív lett a koronavírus-tesztje

Pozitív lett a koronavírus-tesztje a Gyergyószentmiklós Polgármesteri Hivatal szociális igazgatóságán dolgozó két személynek, ezért az országos rendelkezések szerint, az osztály minden munkatársa esetében házi elkülönítést rendelt el hétfőtől a Hargita Megyei Közegészségügyi Igazgatóság (DSP).

Tizennégy napra, azaz november 2-ig bezárt a Kárpátok utcai szociális iroda, az épületben ez idő alatt fertőtlenítést végeznek, az intézmény tevékenységei közül pedig csak a sürgősségi eseteket (családon belüli agresszió jelentése) látja el a városháza, ilyen esetekben a 0743-132.420-as telefonszám hívható.

Nem számít sürgősségnek a fafűtéses támogatások kérelmezése, az igénylések leadására november másodikától lesz lehetőség.
A járvány terjedésének megfékezése érdekében, holnaptól, október 20-tól átszervezetten zajlik a munka a polgármesteri hivatalnál: az alkalmazottak egyhetes időközönként felváltva dolgoznak otthonról, illetve a munkahelyről. Az átszervezés nem érinti különösebben az ügyfélszolgálatot – a nyár folyamán alkalmazott gyakorlat szerint zajlik az ügyfelek kiszolgálása a főépületben, a lakossági nyilvántartóban, az anyakönyvi hivatalnál és a pénzügyi osztályon.

Általános rendelkezés, hogy belépésnél testhőmérsékletet mérnek, kötelező a védőmaszk viselése és a szociális távolságtartás. Egy időben legtöbb 4 személy tartózkodhat ugyanabban a helyiségben.

Nem kötelező az időpont-egyeztetés, de a városházi ügyeik intézésekor előnyben részesülnek azok a személyek, akik előzőleg programálást kértek telefonon.

A járvány megfékezése érdekében fontos, hogy minél inkább kerüljük a másokkal való találkozást, ezért javasoljuk az online ügyintézés lehetőségét. Az űrlapok az önkormányzat honlapján (www.gyergyoszentmiklos.ro) érhetőek el, a közérdekű információk/közérdekű dokumentumok menüpont alatt. Telefonos egyeztetés a titkárságon keresztül, a 0266-364.494-es telefonszámon.

A Hargita Megyei Vészhelyzeti Bizottság több szigorítás betartását is elrendelte, ezek megtalálhatóak itt: https://bit.ly/31nUwWl


Gyergyószentmiklós Önkormányzata

Kérem ossza meg ismerőseivel: