Gyergyószentmiklóson a fejlődés már elindult

Az útépítéssel sem álltunk meg

Mindannyian láthatjuk, tapasztalhatjuk, hogy Gyergyószentmiklóson a fejlődés már elindult: korszerűsítjük a víz- és szennyvízhálózatunkat, parkosítjuk a várost, új eszközökkel bővül a járóbeteg-ellátó, célegyenesbe érkezett az uszodaépítés, de természetesen az útfelújítást sem hanyagoljuk el.

A napokban a Halászok és a Rózsa utcában is következő fázisába érkeztek az útépítési munkálatok. A szakszerű kivitelezés érdekében az aszfaltozás előtt bizonyos előkészítő munkákat el kell végeznünk – ezek a munkafolyamatok zajlanak most. A Rózsa utcában már lezárultak a föld alatt húzódó esővízelvezető-rendszer, illetve a víz- és szennyvízhálózat kiépítésének munkálatai, jelenleg a közvilágítási hálózat vezetékeinek földbe helyezése és az útalap előkészítése zajlik. Az útépítés során a háztartások vízvezetékeit és szennyvíz-kifolyásait csatlakoztatjuk az újonnan kiépített közműhálózatokhoz, hogy a későbbiekben esetlegesen adódó meghibásodások miatt ne kelljen feltörni az új aszfaltot. A vízfogyasztás mérhetősége miatt, illetve a szennyvízszolgáltatás akadálymentes működtetése érdekében minden háztartás esetében külön csatlakozás szükséges. A projekt részeként zöldövezetet alakítunk ki, járdát építünk és parkolókat hozunk létre a Rózsa utcában.

A Halászok utcában is a közel ötven éves a víz- és szennyvízhálózat, kiiktatása és a háztartásoknak az új közműhálózatra való csatlakoztatása párhuzamosan zajlik az útépítéssel. Itt a lakók kérésére a gázhálózatot is kiépítjük ebben a munkafázisban.

Az érintett útszakaszokon a járműforgalmat korlátozzuk annak érdekében, hogy minél gyorsabban haladjanak a munkálatok. Természetesen a sürgősségi járművek számára továbbra is biztosítjuk a behajtást.

Ez az időszak nyilván mindannyiunktól türelmet kíván. Türelmesek csak azzal a tudattal lehetünk, hogy a város nekünk épül!


Nagy Zoltán polgármester

Kérem ossza meg ismerőseivel: