Képzőművészeti kiállítás könyvbemutatóval

Zarándoklat

„Köszönjük, István pap, hitünk bátor őre,
szólíts, vezess ma is Tolvajos-tetőkre,
hogy az ellenségnek mi is ellenálljunk:
ezeréves hitünk igazságán járjunk.”
Baricz Lajos

Szeretettel meghívjuk Önt és családját 2017. május 19-én 18:00-tól a Zarándoklat képzőművészeti album bemutatójára, amely kiállítással lesz egybekötve. A kiállítás tematikája: Alfalutól Csíksomlyóig István Pap nyomán, 450 éven át.

A kiállítást méltatja Balázs József festőművész, a Zarándoklat képzőművészeti albumot bemutatja Bajna György újságíró. A látomás című verset István Pap emlékére szavalja Gál Mihály.

Mindenkit szeretettel várunk a gyergyószentmiklósi Pro Art Galériában!


Idézet a Zarándoklat című képzőművészeti albumból:

” Csíksomlyó jelképi, hitbeli, mitikus, érzelmi szférája annyira átfogó, a nagy össznépi megmozdulás látványelemekben is annyira gazdag, színes és megkapó, a nézőkben keltett benyomás is olyan sokféle, hogy túlzás nélkül elmondható, ahány művész annyiféleképpen láttatható az esemény és ha őszinte átélés eredménye az alkotás, egyik is, másik is érvényes, hiteles. A kiállított, könyvbe emelt táboranyag pedig műfaji változatosságában is lélekerősítő hitvalássá egységesül a fény égisze alatt.”

Nagy Miklós Kund


A napokban abban a szerencsében volt részünk, hogy a bemutató előtt belelapozhattunk a Zarándoklat című művészeti albumba. Elfogultság nélkül állíthatjuk, hogy a Vadárvácska alkotótábor egy rendkívüli anyaggal tér vissza a Pro Art galériába.

Külön köszönettel tartozunk azért, hogy az említett könyv bemutatójának mi lehetünk a házigazdái…

A képek mellett, az értelmező szöveg is igen figyelemre méltó, ezért a következő hét folyamán kiragadunk ebből egy két idézetet… mindnyájunk örömére…

A tárlatot tiszta szívvel ajánljuk minden korosztálynak, szeretettel:

a Pro Art galéria.

Kérem ossza meg ismerőseivel: